DANI JESENI NA ŽUMBERKU

Cijena na upit
Specijalizirani program 7 dana 2-20 osoba

Noć vještica na Žumberački način

Mlađi, stariji, nije važno, ovaj program je za svakoga od Vas koji uživate u druženju i upoznavanju noviteta

Piće dobrodošlice

Raznovrsni domaći likeri obitelji Klanfar

Kuharske radionice

Radionica “Tradicionalna Žumberačka kuhinja” uvrštena je u projekt “Uživam tradicijo”

Planinarska šetnja po parku prirode

Nezahtjevna planinarska tura od 4 sata hoda

6 polupansiona

Tradicionalna kuhinja Žumberka s dodatkom modernog

Radionice za mlade

Tradicionalne i moderne kreativne radionice

Posjet regiji (degustacije, muzeji)

Degustacija proizvoda lokalnih OPG-a, posjet muzejima i drugim znamenitostima

Pronašli ste nešto što Vam se sviđa? Prijavi se još danas!

Cijene programa na upit!

U ponudi su individualne i grupne ture.

Plan programa

DAN DOLASKA - DAN 1.

Prvi dan se organizira u dogovoru s grupom zbog lakše organizacije transfera i izleta.

Mogućnost obilaska Samobora (posjet starog zanata- kristal), Starog grada Okića i posjet Marijanu Slakoperu – Etno kuća pod Okićem.

Večera i noćenje u Samoboru.

POVIJEST, ETNO I VJERA – DAN 2.

Na putu prema Žumberku zaustavit ćemo se u mjestu Stojdraga, gdje ćemo posjetiti Žumberački uskočki muzej i crkvu Sv. Jurja.

U nastavku putovanja dolazimo do Eko-centra Budinjak. Sastavni dio Eko-centra je poučna staza “Staza kneževa”. Šetajući njom, otkriti ćemo i upoznati se sa nalazištima koje sežu čak do mlađeg kamenog doba, te predmete koji upravo to potvrđuju.

Nakon Budinjaka zaustavljamo se kod Sopotskog slapa, kojega krase dvije visoke kaskade, osvježavajuće je čist i pitak, a najpoznatiji je po tome da nikada nije presušio. Tu nas očekuje kraća okrijepa.

U mjestu Sošice posjetit ćemo etnografski muzej koji se nalazi u sklopu samostana Sestara Bazilijanki, te dvije crkve različitih obreda koje stoje jedna pored druge. Radi se o grkokatoličkoj župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla i rimokatoličkoj kapeli Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Po dolasku na domaćinstvo očekuje nas slobodno vrijeme i uživanje u delicijama tradicionalnih okusa žumberka s dodatkom modernog za večeru.

Noćimo u cvjetno uređenim sobama i spavaonama Seljačkog domaćinstva “PodŽumberak” i/ili Hostela Flores.

DAN ZA KREATIVNOST – DAN 3.

Nakon u miru lijepe prospavane noći i bogatog doručka organizirali smo cjelodnevne radionice u kojima želimo potaknuti Vašu maštu i talent, te istovremeno iskoristiti priliku da Vas upoznamo s kuharskim delicijama.

Za mlađe i one koji se tako osjećaju, pripremili smo radionicu dubljenja i prezentiranja bundeva, te izradu raznih skulptura od sijena.

Kuharska radionica Jesenskih delicija je za one sklonije degustiranju, učenju i isprobavanju novih načina pripremanja i posluživanja hrane. Radionica “Tradicionalna Žumberačka kuhinja” uvrštena je u projekt “Uživam tradicijo” i potpomognuta od strane Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

U ovom djelu nećemo imati jači ručak, jer znamo koliko se može zasititi od stalnih degustacija, već ćemo imati obilniju večeru zajedničkih uradaka.

Ostatak večeri slobodno za razne igre i druženje.

"PRIČA O DVA GRADA" – DAN 4.

Da Vas malo odmorimo od razmišljanja, danas ćemo Vas povesti na laganu pješačku turu Žumberačkom gorom.

“Priča o dva Grada” planinarska je tura po zaboravljenim putevima koji su u prošlo vrijeme bile glavne prometnice. Prolazeći kroz šume hrasta, bukve, bora, te brojnih izvora, potoka i livada sa ljekovitim biljem, zrak je toliko čist da nećete moći drugačije, doli disati punim plućima i uživati u svakom koraku.

Na kraju puta vodimo Vas na ribnjake Jaševnica gdje ćemo uživati u specijalitetu od svježe ulovljenih pastrva, razgledu ribnjaka i slobodnom vremenu.

U ostatku dana imati ćemo slobodno vrijeme za opuštanje i druženje na livadi uz otvoreno ložište. Kampersko ozračje će zavladati, pa tako i naš stil večere. Održavajući taj stil, večeru ćemo imati na otvorenom uz toplinu ložišta.

DAN ZA KREATIVNOST – DAN 5.

Ovaj dana zamislili smo započeti uz doručak u kojem ćemo Vas upoznati s asortimanom proizvoda naših domaćina i regije u kojoj se nalaze.

Ostatak dana nastavljamo s programom kuharskih radionica i radionica za djecu.

Kako je ovo doba godine u domaćinstvima najpoznatije po svojim pripremama za zimu, upoznat ćemo Vas sa pripremom zimnice. Recepti su tradicionalni, moderno interpretirani, a dio zimnice pripada regiji.

Za Vaše mališane organizirali smo više radionica. Slikanje, crtanje, korištenje jesenskih plodova u raznim umjetničkim radovima, te mnoge druge društvene igre ispuniti će njihovo vrijeme.

Slobodno vrijeme i večera.

GASTRO, VINO I POVIJEST – DAN 6.

U ovom danu vodimo Vas u obilazak kulturnih dobara i delicija koje krase granice naše regije.

Posjet seljačkom domaćinstvu Čulig iznad Krašića, uljepšat će nam domaćini sa svojim gastronomskim specijalitetima i pogledom na Žumberačku goru.

U nastavku puta stići ćemo do grada Ozlja, gdje ćemo posjetiti povijesni muzej u Starom gradu i njegovu poznatu hidroelektranu “Munjara”.

Kako je nakon Ozlja, posjet vivodinkom kraju jedna nezaobilazna stavka, povest ćemo Vas na degustaciju vina kod vinarske obitelji Vrbanek.

Da bi posjet ovom prekrasnom kraju bio u cijelosti dočaran, izlet na vidikovac na Loviću Prekriškom će ga upotpuniti.

Večeru i noćenje imamo na našem domaćinstvu.

DAN ODLASKA – DAN 7.

Zadnji dan našeg druženja organiziramo ovisno o regionalnoj ponudi manifestacija u jesenskom razdoblju.

Na kraju našeg druženja nećemo si reći zbogom, već se oprostiti do sljedećeg susreta.

Comments are closed.