TISUĆLJEĆA KULINARSTVA

Cijena na upit
Specijalizirani program / Događaj 5 dana 2-16 osoba

xx. - xx.xx.2019.

Manifestaciji "Tisućljeća kulinarstva" koju svakog rujna od 2005. godine djelatnici Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje uspješno održavaju, priključujemo radionicu "Tradicionalna Žumberačka kuhinja"

Piće dobrodošlice

Raznovrsni domaći likeri obitelji Klanfar

Kuharske radionice

Radionica “Tradicionalna Žumberačka kuhinja” uvrštena je u projekt “Uživam tradicijo”

Manifestacija "Tisućljeća kulinarstva"

Prisustvovanje na događaju "Tisućljeća kulinarstva" u organizaciji Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje

4 polupansiona

Tradicionalna kuhinja Žumberka s dodatkom modernog

Radionice za mlade

Tradicionalne i moderne kreativne radionice

Posjet regiji (degustacija)

Degustacija proizvoda lokalnih OPG-a, posjet muzejima i drugim znamenitostima

Pronašli ste nešto što Vam se sviđa? Prijavi se još danas!

Cijene programa na upit!

U ponudi su individualne i grupne ture.

Plan programa

DAN DOLASKA – DAN 1.

Ovisno o vremenu dolaska grupe, radi se organizacija prvog dana.

Po dolasku na domaćinstvo očekuje nas piće dobrodošlice i upoznavanje domaćina.

U predvečernjim satima voditelji programa će nas upoznati s rasporedom i programom našeg druženja.

Za večeru ćemo uživati u specijalitetima tradicionalne kuhinje žumberka s dodatkom modernog, a nakon toga noćiti u cvjetno uređenim sobama Seljačkog domaćinstva “PodŽumberak” i/ili spavaonama Hostela Flores.

GASTRO, VINO I POVIJEST – DAN 2.

Nakon u miru lijepo prospavane noći u sobama naših domaćina, dočekujemo Vas sa bogatim doručkom.

U ovom danu vodimo Vas u obilazak kulturnih dobara i delicija koje krase granice naše regije.

Posjet seljačkom domaćinstvu Čulig iznad Krašića, uljepšat će nam domaćini sa svojim gastronomskim specijalitetima i pogledom na Žumberačku goru.

U nastavku puta stići ćemo do grada Ozlja, gdje ćemo posjetiti povijesni muzej u Starom gradu i njegovu poznatu hidroelektranu “Munjara”. Kako je nakon Ozlja, posjet vivodinkom kraju jedna nezaobilazna stavka, povest ćemo Vas na degustaciju vina kod vinarske obitelji Vrbanek.

Da bi posjet ovom prekrasnom kraju bio u cijelosti dočaran, izlet na vidikovac na Loviću Prekriškom će ga upotpuniti.

Večeru i noćenje imamo na našem domaćinstvu.

MANIFESTACIJA "TISUĆLJEĆA KULINARSTVA" – DAN 3.

Ujutro nakon doručka, vodimo Vas u Eko centar Budinjak na kojem nas očekuje cjelodnevni program druženja i radionica.

Dolaskom do Eko-centra Budinjak krećemo s programom uz djelatnike parka prirode koji će nas povesti u obilazak njegove najpoznatije poučne staze, “Staze kneževa”. Šetajući njom, otkriti ćemo i upoznati se sa nalazištima koje sežu čak do mlađeg kamenog doba, te predmete koji upravo to potvrđuju. Naše druženje nastavljamo uz kulinarske radionice i iskusne voditelje s kojima ćemo prikupljati neke od namirnica na obližnjim travnjacima, izrađivati glinene kalupe za pečenja, te pripremati jela na otvorenom prostoru opremljenom ložištima za vatru. Uz uživanje u specijalitetima koje smo spravili završava organizirani program “Tisućljeća kulinarstva”. Ostatak vremena imamo slobodno za druženje.

Na večeru i noćenje vratit ćemo se na naše domaćinstvo.

DAN ZA KREATIVNOST – DAN 4.

Uz doručak očekuje nas upoznavanje asortimana proizvoda naših domaćina i regije u kojoj se nalaze, a da nam priča bude potpuna obići ćemo polje naših domaćina.

Za mlađe i one koji se tako osjećaju pripremili smo više zanimacija. U ovom djelu imat ćemo više vrsta radionica, tradicionalno – korištenje jesenskih plodova u raznim likovnim radovima, i malo manje tradicionalno – dubljenje i prezentiranje bundeva, te izrada raznih skulptura od sijena.

Kuharska radionica Jesenskih delicija je za one sklonije degustiranju, učenju i isprobavanju novih načina pripremanja i posluživanja hrane. Radionica “Tradicionalna Žumberačka kuhinja” uvrštena je u projekt “Uživam tradicijo” i potpomognuta od strane Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

U ovom djelu nećemo imati jači ručak, jer znamo koliko se može zasititi od stalnih degustacija, već ćemo imati obilniju večeru zajedničkih uradaka.

Ostatak večeri slobodno za razne igre i druženje na livadi uz otvoreno ložište.

GASTRO, ETNO I VJERA – DAN 5.

Današnje jutro započinjemo doručkom nakon kojeg ćemo se zaputiti u obilazak centralnog djela Žumberka i posjet još jednom domaćinstvu na kojem na očekuje još jedan žumberački objed.

Sa ovim danom završavamo naše druženje, ali se ne opraštamo, već se pozdravljamo do sljedećeg susreta.

Comments are closed.