ZELENO SRCE HRVATSKE

Cijena na upit
Širi turistički program 7 dana 2-8 osoba

"Zelena pluća", "Zeleni prsten" i "Zeleno srce" čeka na Vas

Žumberak kao destinacija, zbog svoje odlične pozicije pruža puno širi spektar ponude. Nalazeći se u centralnom djelu Hrvatske, otvorila nam je mogućnost povezivanja Žumberka s drugim destinacijama. Uz priču o Žumberku, upoznat ćemo Vas sa njegovom okolicom, našim glavnim gradom i gorskom regijom, Gorskim kotarom.

Piće dobrodošlice

Raznovrsni domaći likeri obitelji Klanfar

Kuharske radionice

Radionica “Tradicionalna Žumberačka kuhinja” uvrštena je u projekt “Uživam tradicijo”

Planinarska šetnja po parku prirode

Nezahtjevna planinarska tura od 4 sata hoda

6 polupansiona

Tradicionalna kuhinja Žumberka s dodatkom modernog

Obilazak većih destinacija

Ozalj, Gorski kotar, Zagreb, Samobor

Gorski kotar

Zbog bogate i široke lepeze ponude ove regije, ovaj dan organizira se u dogovoru sa Vama, a sadržaj ponude dobivate na ovom kliku

Pronašli ste nešto što Vam se sviđa? Prijavi se još danas!

Cijene programa na upit!

U ponudi su individualne i grupne ture.

Plan programa

DOLAZAK I UPOZNAVANJE – DAN 1.

Ovisno o vremenu dolaska grupe, radi se organizacija prvog dana.

Po dolasku na domaćinstvo očekuje nas piće dobrodošlice i upoznavanje domaćina.

Doživljaj prvog dana upotpunit će Vam večera tradicionalnih okusa Žumberka s dodatkom modernog, te noćenje u cvjetno uređenim sobama domaćinstva.

ETNO I GASTRO – DAN 2.

Nakon u miru, lijepe prospavane noći i bogatog doručka, vodimo Vas u obilazak centralnog djela Žumberka.

U mjestu Sošice posjetit ćemo etnografski muzej koji se nalazi u sklopu samostana Sestara Bazilijanki, te dvije crkve različitih obreda koje stoje jedna pored druge. Radi se o grkokatoličkoj župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla i rimokatoličkoj kapeli Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Zatim nastavljamo put do Sopotskog slapa, jedinstvenog slapa kojeg tvore dvije visoke kaskade, osvježavajuće je čist i pitak, a najpoznatiji je po tome da nikada nije presušio.

Vraćajući se na domaćinstvo očekuje Vas slobodno vrijeme koje možete ispuniti u radionici “Tradicionalna Žumberačka kuhinja”, koja je uvrštena u projekt “Uživam tradicijo” i potpomognuta od strane JUPP Žumberak-Samoborsko gorje.

Za večeru uživamo u vlastitim uradcima, nakon kojeg slijedi slobodno vrijeme i noćenje.

GASTRO, VINO I POVIJEST – DAN 3.

U ovom danu nakon doručka, krenut ćemo u obilazak kulturnih dobara i delicija koje krase granice naše regije.

Posjet seljačkom domaćinstvu Čulig iznad Krašića, uljepšat će nam domaćini sa svojim gastronomskim specijalitetima i pogledom na Žumberačku goru.

U nastavku puta stići ćemo do grada Ozlja, grada gdje su stolovali hrvatski plemići Zrinski i Frankopan, te posjetiti povijesni muzej koji se nalazi u njemu i njegovu poznatu hidroelektranu “Munjara”.

Nakon posjeta Gradu Ozlju, nastavljamo put prema poznatoj Vivodinskoj vinskoj cesti na kojoj ćemo degustirati vina obitelji koje se već generacijama bave tim poslom.

Da bi posjet ovom prekrasnom kraju bio u cijelosti dočaran, izlet na vidikovac na Loviću Prekriškom će ga upotpuniti.

Večeru i noćenje imamo na našem domaćinstvu.

"PRIČA O DVA GRADA" – DAN 4.

Kako bismo Vas najbolje mogli upoznati sa Žumberkom općenito, za ovaj dan zamislili smo jednu, ne previše zahtjevnu, pješačku turu Žumberačkom gorom.

“Priča o dva Grada” planinarska je tura po zaboravljenim putevima koji su u prošlo vrijeme bile glavne prometnice. Prolazeći kroz šume hrasta, bukve, bora, te brojnih izvora, potoka i livada sa ljekovitim biljem, zrak je toliko čist da nećete moći drugačije, doli disati punim plućima i uživati u svakom koraku.

Planinarsku turu završavamo uz posjet ribnjaku Jaševnica i uživanju u Žumberačkoj pastrvi.

U ostatku dana imati ćemo slobodno vrijeme za opuštanje i druženje na livadi uz otvoreno ložište. Kampersko ozračje će zavladati, pa tako i naš stil večere. Održavajući taj stil, večeru ćemo imati na otvorenom uz toplinu ložišta.

GORSKI KOTAR – DAN 5.

U petom danu želimo Vas povesti izvan granica Zagrebačke županije, pa smo tako i organizirali posjet Gorskom kotaru.

Kako smo krenuli sa upoznavanjem prirodnih i kulturnih dobara Hrvatske, Gorski kotar je nezaobilazan fenomen s kojim bismo Vas željeli upoznati. Cijelodnevni izlet u naš najpoznatiji gorski kraj, koji je ujedno i granica između kontinentalne i morske Hrvatske, iznenadit će Vas jedinstvenom ponudom prirodnih i kulturnih dobara, prekrasnim pogledima i nezaboravnim šetnjama po njegovim planinarskim i turističkim stazama.

Zbog bogate i široke lepeze ponude ove regije, ovaj dan organizira se u dogovoru sa Vama, a sadržaj ponude dobivate na ovom kliku.

Na kraju dana vraćamo se na naše domaćinstvo, gdje nas očekuje večera i noćenje.

ZAGREB – DAN 6.

Šesti dan našeg druženja iskoristit ćemo za posjet glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.

Nakon doručka krenut ćemo prema Zagrebu gdje ćemo imati organizirani obilazak centralnog dijela grada, te slobodno vrijeme za posjetiti još neka mjesta po Vašem interesu i izboru.

Posjet Zagrebu bit će cijelodnevni izlet, a na večeru i noćenje vraćamo se na naše domaćinstvo.

POVIJEST I TRADICIJA – DAN 7.

Na dan Vašeg odlaska iz našeg kraja, očekuje Vas još jedan delikatesni doručak, te opraštajući se od domaćina nastavljamo put prema Eko centru Budinjak, Samoboru i Starom gradu Okiću.

Prva točka na našem putu je Arheološki park Budinjak, gdje ćemo se prošetati po njegovoj najpoznatijoj poučnoj stazi, “Stazi Kneževa”, na kojoj su pronađeni nalazi iz mlađeg kamenog doba, što mogu potvrditi razni predmeti pronađeni na tom području.

Završivši obilazak poučne staze nastavljamo put prema Gradu Samoboru, gdje ćemo posjetiti obrt za samoborski tradicionalni zanat, brušenje kristala, prošetati se po gradskoj jezgri, te uživati u poznatim samoborskim kremšnitama.

Pogled sa Starog grada Okića zaokružit će naše druženje u jedno nezaboravno sjećanje na Žumberak i njegovu okolicu, te se opraštamo do sljedećeg susreta.

Comments are closed.